Introduktion

Jag hoppas få ta dig med på min resa om vad jag tror mig lärt mig om livet och det jag funderar över.  Mitt livs historia börjar bli som Borta med vinden. Hur jag hamnade i den här röran finns det redan en bok om. Den heter Den Fria Viljan, en gudomlig komedi, vilket anspelar på Dantes resa i skärselden, helvetet o paradiset. Anser mig ha samlat gedigen erfarenhet i skärselden och helvetet, däremot var resan i paradiset extremt kortvarig. Varför är ju den stora frågan? Var det ”den” där nere, uppe eller någon/några andra  som ville mig illa?

Detta sökande efter svar gjorde att hela min världsbild rämnade och jag vaknade upp i en mardröm. Detta blev inledningen till bok nr två; ”Inferno” som jag pga skrivandet om hälsa och det som sker runt om i världen och mitt framför våra ögon, inte hunnit skriva klart ännu.

Vem är jag?

Jag är/var en levnadsglad, lärarutbildad ambitiös tjej mitt i livet som jobbat med det mesta och älskar att läsa, skriva och filosofera över viktiga frågor som människans natur, historia och världspolitik mm. Största passionen var dans men sedan min hälsa inte längre tillåter så blir det mest skriva. Har skrivit romanen ”Den fria viljan” samt Kost & Kunskap för hälsa och harmoni  och lägger mycket tid  i social media i gruppen Fight Sickness som handlar om hälsa samt bloggen La Cocaracha där jag försöker sammanfatta det jag tror mig lärt mig om ILLUSIONEN & CIRKUSEN vi lever i. Blir glad om du kikar in där eller följer min öppna boksida på Wattpad.

Gillar det mesta i livet och brukade vara väldigt social, lagade mycket mat, tillverkade praliner, red, åkte slalom samt båt i skärgården jag älskar, samt förstås vara i naturen och umgås med barn och djur. Ambitiös, beslutsam och visionär, ibland för ”modig” för mitt eget bästa. Med tiden trodde jag mig lärt mig ta mindre risker, men det blev visst inte så. Jag var övertygad att om man siktade mot stjärnorna kom man till månen. De som aldrig provade något nytt lärde sig aldrig något. De som alltid gick samma väg såg aldrig nåt nytt och de som inte tog några risker åstadkom inte någonting.

Jag startade första företaget som 17 -åring, köpte hus som 18-åring och blev oplanerat mamma som 19- åring. Som 20 åring försattes vi i konkurs pga kraschen och banken bedrog oss. Därefter pluggade jag till – och jobbade som lärare samtidigt som jag skötte bokföringen för min mans nya firma (är oxå ekonom + 40p sociologi/statistik).

Efter att min sköldkörtel och binjurar pajade av överarbete och stress började jag jobba på en firma med bistånds-projekt i världen för SIDA, EU mm. Därefter startade min man och jag en ny firma i telekommunikations-branschen. Den drev vi i fem år innan jag startade min egen inom rättvis handel. Visionen var att påverka världen till att bekämpa fattigdom & förtryck som enligt mina slutsatser beror på ”hemliga sällskap” och handelsregler. Samtidigt drev jag en bokföringsbyrå, webshop och butik samt importerade rättvist kaffe, vin & choklad.

Det var lite om mig, mycket mer i romanen Den Fria Viljan.  Följ gärna  min öppna boksida på Wattpad. Instagram, Facebook, Twitter,  Soundcloud, Podbean samt Facebooksidan o bloggen  Fightsickness & Boken om Livet  

Vill be om överseende för ev. stavfel som kan finnas kvar samt att jag använt förkortningar och talspråk i en del kapitel som är utdrag från tidigare artiklar och bloggar, detta dels för att minska text-massan samt öka läs-barheten. Detta är inte konsekvent då en del texter är citat. Vidare används många avstavningar för att underlätta för dyslektiker.

Kvinnan på omslaget symboliserar för mig Isis, Queen of Heaven samt de kvinnliga krigare vi haft genom historien. Kvinnor har hittats begravda som framstående krigare med en mängd vapen, hästar, juveler och krigs-skador. Det finns flera kvinnor som lett arméer fast Rom tystat ner detta. Jeanne de Arc känner många till. Skulle nog kunnat varit henne i ett tidigare liv, som den rebellsjäl jag alltid varit. Har oftast känt mig mer bekväm i sällskap med starka män än (avundsjuka?) kvinnor. Har nog varit lite för ”okvinnlig” i mitt sätt att vara? Varför ska kulturen begränsa våra möjligheter oavsett vilket kön vi har? Är det inte talang, styrka och förmåga som ska råda? Kvinnor är oslagbara strateger och psykologer, en konst vi tränat på länge för att uppväga vår svagare fysiska styrka. Vi vet hur vi ska prata för att få kraft i det vi vill. Bakom varje fram-gångsrik man står oftast en stark kvinna… Vad vore mannen utan kvinnan eller vice versa? Det är min övertygelse att vi kompletterar varandra och behöver varandra. Ingen behöver vara ”förmer” eller ”bättre”. Livet vore bra tråkigt i en gråskala där manligt och kvinnligt suddats ut?
När ska vi tillåtas få vara de vi vill vara ? Det betyder inte att jag uppmuntrar HBQT- rärelsens marknadsföring att vi alla ska bli ”regnbågs-barn” och läkares hormon-behandling av ungdomar innan de ens vet vad de vill? Det går inte att sticka under stol med att ”eliten” vill att vi ska bli hönor allihop. Dagens mans ”mode” får en att undra vart Clark Gable och Marlboro-mannen på en Harley Davidson tog vägen? Det känns inte så där jätte kul?
Det finns flera tuffa kvinnor i historien. En av dem var Boudica, dotter till en engelsk kung när romarna invaderade. Hennes far hade uppfostrat henne som pojke och lärt henne att rida och strida. Hon samlade motståndet mot romarna med 10 000 man och de ska ha dödat ca 70 000. De flådde henne, våldtog hennes döttrar i hennes åsyn, men lämnade henne levande såvitt jag förstått. Att hennes hat drev hennes själ till hämnd är inte svårt att förstå? Hon skulle kunna varit Himlens Drottning pånyttfödd? En kär ”kvinna” för mina studier eller om det faktiskt är en kraft i universum? Vi behöver lite mer balans. I allt. Jag instämmer med Boudicca;
”Vi britter är vana vid kvinnliga befälhavare i krig. Jag härstammar från mäktiga män! Men jag krigar inte för mitt kungarike rike o välstånd nu, jag kämpar som en vanlig medborgare för min förlorade frihet, min blåslagna kropp o mina ursinniga döttrar! Fråga er hur många av er som kämpar och varför? Då kommer ni vinna eller försvinna i detta slag! Det är vad JAG, en KVINNA, planerar att göra! Låt männen dö i slaveri om de vill… ” (Tacticus)

Hoppas du läser texten långsamt med öppet sinne och ägnar tid att reflektera.