Funderingar kring hälsa

Vi blir allt sjukare i dagens välfärdssamhälle. Alla sjukdomar har ökat dramatiskt. Allergier och diabetes och andra sjukdomar kryper lägre och lägre i åldrarna. Sjukvården verkar dock inte hänga med. De verkar heller inte särskilt intresserade att ta reda på varför. De verkar mera intresserade av att bota symptom än orsak och att skriva ut lite piller. Gärna antidepressiva. Som om det skulle göra någon friskare? Knappast. En titt på bipacksedeln och man ser vilken påverkan de har. Många piller är kontraproduktiva och förvärrar orsaken och ställer till med mer skador. Vanliga värktabletter är oerhört skadliga och kontraproduktivt vid feber som är kroppens naturliga försvar. Allergitabletter dämpar immunförsvaret och gör en infektionskänslig. Tabletter mot halsbränna och magsår dämpar magsyran och förvärrar problemet som oftast är otät magmun pga för lite magsyra eller bakterier som trivs ännu bättre vid låg magsyra. Statiner sänker blodfetterna men det är fler som dör av hjärt- och kärlsjukdomar som har låga blodfetter. Högre blodtryck är naturligt och nödvändigt för äldre. Insulin är ju bra, men vore det inte bättre att undvika kolhydrater? Bulk-medel ordineras vid magbesvär istället för en fiber-rik diet med grönsaker som innehåller näring och läker tarmen. Säkert finns det fler exempel.

En del av ovan har jag själv erfarenhet av och när jag slutat följa de råd jag fått av vården har jag blivit bättre. Jag är långt ifrån ensam. Kostens betydelse för hälsan och brist på näringsrik giftfri mat som orsak till sjukdomars uppkomst börjar uppmärksammas mer och mer. Många är de läkare och närings-terapeuter som försöker höja sina röster och peka på detta och nya forskarrön som visar att gammal forskning kan ha felaktiga slutsatser eller i värsta fall vara manipulerad. Dessa läkare blir förföljda, fråntas sin legitimation och kallade kvack-salvare. Man kan ju fråga sig varför? Läkemedels-industrin befinner sig i en knivig sits. De vill gärna sälja så mycket piller som möjligt. Friska människor är inte lönsamma. De vinner inget på att människor äter sig till en bättre hälsa. Kan det vara anledningen till att näringslära är så gott som obefintlig i läkar-utbildningen, Att det saknas intresse och pengar att forska om detta? De är också totalt ointresserade av att arbeta eller forska kring medicin och behandlingar som inte går att patentera eller tjäna pengar på.

Hur kan det komma sig att många länder och organisationer frångår WHO:s direktiv att bota Malaria med artemis (malört) och istället använder verknings-löst malaria-medicin? Malaria är en av världens dödligaste sjukdomar där 70 % är barn under 5 år.

Ett annat område är cancer. Ligger det någonting i att cancer-celler älskar socker och mår dåligt av syre, värme och vissa ämnen som finns i maten? Det vore rätt trist för industrin om det var så. För då kan vi ju förebygga det genom att äta rätt mat, undvika socker och syresätta vårt blod o kropp med motion o djup-andning? Det kanske tom går att hejda cancer med denna metod? Eller så kan vi stötta vårt immun-försvar och stärka våra binjurar som har en central roll?

Binjurarnas funktion i kroppen är kolossalt eftersatt inom forskningen och vården. Kan det bero på att kortison eller binjure-hormon inte går att tjäna pengar på? Ändå kan bristande funktion få katastrofala konsekvenser och tom döden? Det är troligen en av vårdens mest under-diagnosticerade tillstånd och misstas säkerligen för utmattnings-depression då symptomen är så omfattande. Ibland behandlas sköldkörteln först då den sannolikt över-kompenserar sjuka binjurar vilket kan ställa till med än värre problem både för binjurar och sköldkörteln. Det är många saker jag undrar över och som jag tycker politikerna ska ta tag i? Ett holistiskt synsätt där man också ser och behandlar orsaken till sjukdom och inte bara dämpar symptom behövs.

Lyssna gärna på John Virapen på youtube, en av mina favoriter som jobbade på bolaget som förstörde mitt liv.  Läs gärna mer i boken Kost och Kunskap för hälsa och harmoni om ”alternativa ” sätt att behandla sjukdom på,  hur man från grunden stärker sin kropps immunförsvar så den kan läka själv. Till syvende och sist kan inga piller i världen läka kroppen. Det kan den endast själv göra och om man förstör dess möjligheter till det har man lagt bensin på brasan och möjligen skruvat ur varningslampan.