Introduktion

C ) Nikki Jansson

Varmt välkommen som läsare!

Jag hoppas få ta dig med på min resa om vad jag tror mig lärt mig om livet och det jag funderar över.  Mitt livs historia börjar bli värre än Borta med vinden. Hur jag hamnade i den här röran finns det redan en bok om. Den heter Den Fria Viljan, en gudomlig komedi, vilket anspelar på Dantes resa i skärselden, helvetet o paradiset. Anser mig ha samlat gedigen erfarenhet i skärselden och helvetet, däremot var resan i paradiset extremt kortvarig. Varför är ju den stora frågan? Var det ”den” där nere, uppe eller någon/några andra  som ville mig illa?

Detta sökande efter svar gjorde att hela min världsbild rämnade och jag vaknade upp i en mardröm. Detta blev inledningen till bok nr två; ”Inferno” som jag pga skrivandet om hälsa och det som sker runt om i världen och mitt framför våra ögon, inte hunnit skriva klart ännu.

Vem är jag?

Jag är/var en levnadsglad, lärarutbildad ambitiös tjej mitt i livet som jobbat med det mesta och älskar att läsa, skriva och filosofera över viktiga frågor som människans natur, historia och världspolitik mm. Största passionen var dans men sedan min hälsa inte längre tillåter så blir det mest skriva. Har skrivit romanen ”Den fria viljan” samt Kost & Kunskap för hälsa och harmoni  och lägger mycket tid  i social media i gruppen Fight Sickness som handlar om hälsa samt bloggen La Cocaracha där jag försöker sammanfatta det jag tror mig lärt mig om ILLUSIONEN & CIRKUSEN vi lever i. Blir glad om du kikar in där eller följer min öppna boksida på Wattpad.

Gillar det mesta i livet och brukade vara väldigt social, lagade mycket mat, tillverkade praliner, red, åkte slalom samt båt i skärgården jag älskar, samt förstås vara i naturen och umgås med barn och djur. Ambitiös, beslutsam och visionär, ibland för ”modig” för mitt eget bästa. Med tiden trodde jag mig lärt mig ta mindre risker, men det blev visst inte så. Jag var övertygad att om man siktade mot stjärnorna kom man till månen. De som aldrig provade något nytt lärde sig aldrig något. De som alltid gick samma väg såg aldrig nåt nytt och de som inte tog några risker åstadkom inte någonting.

Jag startade första företaget som 17 -åring, köpte hus som 18-åring och blev oplanerat mamma som 19- åring. Som 20 åring försattes vi i konkurs pga kraschen och banken bedrog oss. Därefter pluggade jag till – och jobbade som lärare samtidigt som jag skötte bokföringen för min mans nya firma (är oxå ekonom + 40p sociologi/statistik).

Efter att min sköldkörtel och binjurar pajade av överarbete och stress började jag jobba på en firma med bistånds-projekt i världen för SIDA, EU mm. Därefter startade min man och jag en ny firma i telekommunikations-branschen. Den drev vi i fem år innan jag startade min egen inom rättvis handel. Visionen var att påverka världen till att bekämpa fattigdom & förtryck som enligt mina slutsatser beror på ”hemliga sällskap” och handelsregler. Samtidigt drev jag en bokföringsbyrå, webshop och butik samt importerade rättvist kaffe, vin & choklad.

Det var lite om mig, mycket mer i romanen Den Fria Viljan.  Följ gärna  min öppna boksida på Wattpad. Instagram, Facebook, Twitter,  Soundcloud, Podbean samt Facebooksidan o bloggen  Fightsickness & Boken om Livet  

Vill be om överseende för ev. stavfel som kan finnas kvar samt att jag använt förkortningar och talspråk i en del kapitel som är utdrag från tidigare artiklar och bloggar, detta dels för att minska text-massan samt öka läs-barheten. Detta är inte konsekvent då en del texter är citat. Vidare används många avstavningar för att underlätta för dyslektiker.

Krigarkvinnan på omslaget har faschinerat mig. Det anspelar på en Scythian- Amazon- warrior som hittats begravda som framstående krigare med en mängd vapen, hästen, juveler och krigs-skador. Fanns det verkligen kvinnor förr som ledde armééŕ? Vem var Jeanne de Arc? Har ibland tänkt att jag kunnat vara henne i ett tidigare liv, som den rebellsjäl jag har mot ALLT vad orättvisa heter.

Har oftast känt mig mer bekväm bland män och även uppfostrad /uppväxt som pojk-flicka med manliga kusinen. Varför ska kulturen begränsa våra möjligheter oavsett vilket kön vi har? Är det inte talang, styrka och förmåga som ska råda? Kvinnor är oslagbara strateger och psykologer.. en konst vi tränat länge på för att uppväga vår svagare fysiska styrka. Vi vet hur vi ska prata för att få kraft i det vi vill. Bakom en framgångsrik man står oftast en …. Vad vore mannen utan kvinnan eller vice versa? Det är min övertygelse att vi kompletterar varandra och behöver varandra. Ingen behöver vara ”förmer” eller ”bättre”. Livet vore bra tråkigt i en gråskala där manligt och kvinnligt suddats ut. När ska vi tillåtas få vara de vi vill vara ? Det betyder inte att jag uppmuntrar HBQT- rärelsens marknadsföring att vi alla ska bli regnbågsbarn och läkares hormonbehandling av ungdomar innan de ens vet vad de vill. Det går inte att sticka under stol med att ”eliten” vill att vi ska bli hönor allihopa. Det känns inte så där jätte kul? Vart tog macho-männen vägen? Marlboro-mannen på HD?

Hur som helt, det finns ett gäng bad-ass- kvinnor i historien. En av dem är Boudica. Hon var dotter till en kung i England när romarna invaderade. De flådde henne, våldtog hennes två döttrar i hennes åsyn men lämnade henne levande såvitt jag förstått. Pappa kung var oxå dödad o romarna ville nu bestämma över kelterna. Att hennes hat drev hennes själ till hämnd är inte svårt att förstå. Hennes far hade uppfostrat henne som pojke o lärt henne rida o strida. Hon samlade motståndet o ledde styrkorna mot romarna o dödade enligt uppgift 70 K (K = tusen) av dem.

 

Trevlig läsning! / Nikki