Enki och Enlil

Innan vi börjar utforska dagens hemliga sällskap bör vi ha klart för oss att de har funnits i tusentals år. Mysterie-skolorna med magiker i Babylon o prästerna i Egypten är inte ens säkert att de var först. De kan ha funnits en kultur långt innan dess, det  mytomspunna Atlantis som Platon beskrev i detalj  med bergen i bakgrunden (lika Atlasbergen).  Platon beskrev även de hemliga tunnlarna och labyrinten UNDER Sphnixen som förenade den med pyramiden i Giza samt troligen även flera städer under jord. Där var det upplyst med ett evigt ljus utan eld, antagligen med kvicksilver batterier o Tesla-energi. Dessa ”glödlampor” finns avbilade.  Något sot från eld som Vatikanen hade finns inte.

Den Akkadiska o Sumeriska kulturen blomstrade ca 3 K BC o sägs vara civilisationens vagga. 500K lertavlor o cylindrar beskriver i detalj allt från kungar som regerade till vilka som gift sig o hur mycket skatt man tog upp. Den kungliga regentlistan är intressant då de första regerade  10 – 30 K år vardera. Sen har vi några mot slutet i Noahs ålder som regerar ungefär så länge som Noah enligt bibeln blev, 950 år.  Då fler källor anger dessa för oss helt otroliga livsåldrar börjar det bli  intressant o spännande. Var de höga hela bunten när de skrev detta?

De Sumeriska tavlorna berättar om hur halvbröderna  Enki o Enlil med medhjälpare (igigis) kommer till jorden via eldsprutande ”kingships” från sin planet Niburo som skadats i ett galaktiskt krig där även Mars o vår jord som kallades Tiamat fick sig en törn.

Här bryter de guld  vilket det verkar finnas geologiska bevis för i Syd Afrika att de brukats för flera 100 k år sedan. Guldet skulle de göra pulver av o ha till sina skepp samt trasiga atmosfär o möjligtvis andra ändamål som både leder ström samt förlänger livet om man äter det.

Arbetet i gruvorna är emellertid hårt o IGIGIS, deras medhavda slavar (?) gör uppror. Ledaren sägs vara Allat lr Kumarbi som antagligen är kommendör för expeditionen på jorden. Han säger att de kommer ta kvinnorna på jorden till sina fruar om deras arbete inte underlättas, vilket de enligt bibeln gjorde.  Dessa ”Watchers” barn kallas Nefilims = (offspring of the ”sons of God” and the ”daughters of men” before the Deluge,  Genesis 6:1–4.. ”fallen” by others,.. in Ezekiel 32:27.[1][2] wiki)

Enki får  uppdraget av ”rådet” att fixa nya ”slavar” o ser de primitiva aporna på savannen. Enkis fru o syster Ninhurstag får bära embryot av hans säd (till Enlils avundsjuka och förtret ) o en aphonas ägg som jag tolkat det. Det tar några gånger innan det lyckas men till slut går det. Jag utgår ifrån att de gjorde kejsarsnitt.  De var lite mer avancerade än oss, vilket även Platons fru påtalar när hon KRÄVER en Pelasgian-barmorska som kan detta, från vad jag antar är Atlantiskt ursprung och möjligen PLEIDIAN från Orions bälte?

”Den förstföddes öde skall du förkunna; Ninki må prägla honom med gudarnas bild; och vad han skall bli, är ’människa’. Ninki, min gudinnegemål skall känna värkarna. Sju födelsegudinnor skall bistå henne…”Ninki. . . räknar månaderna. .  När den tionde månaden utropades kom härskarinnan, vars hand öppnar. Hennes ansikte strålade av glädje. Hennes huvud var dolt. . . .gjorde en öppning; det skötet innehöll kom fram.  ”Jag har gjort det!” ” Jag har skapat” utbrister Ninhurstag. 

”Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem.”

Som parantes kan nämnas att när slavarna inte följde reglerna från Enlil/Yahve /Satan blev de straffade med att få föda utan kejsar-snitt o blev förvisade från den inhägnade parken (Para- de -iso) för dem där deras avel o arbete var strikt kontrollerad som dagens djur är.

Alla ord o titlar som benämns i bibeln finns anledning att utforska deras urpsrungliga betydelse. Ingen text blir bättre än dess översättning o tolkning. Ta bara en sån sak från vilket håll man läser? Ordet ”God” blir dog – vilket var namnet på en stjärn-konstellation de nämner.  Ordet för orm o ”den lysande” är densamma på hebreiska. Vad är det som säger att det inte var den ”lysande” som kom till Eden och inte ormen?

Paradis betyder ordagrant inhägnad /park för djur på grekiska.  Vilka som var djuren behöver man bara läsa tavlorna eller Sitchin för att förstå. I tavlorna berättas hur Enki låter Adam serva honom både inomhus och utomhus. Han är hans tjänare. PÅ något sätt verkar Enki sedan fatta tycke för Adam och gör honom än mer intelligent och begåvad.

Enkis egenskaper överensstämmer mycket med den Atlantiske prästen, kungen o guden Thoth som ska ha skrivit  ”The Emerald Tablets” . Vissa har föreslagit att Thoth var son till Enki. I sin ”mänskliga skepnad” har han då vad jag antar ”Atlantiska drag ” eller ” Hyperborean” med gröna ögon o guldfärgat hår?  Kanske den tyngre o  större skallen utan mittsöm i kraniet som återfinns i bla Peru, Egypten men även Malta där man tror överlevare från Atlantis bosatt sig. I Baskien har de blodgrupp RH o separat helt språk från Indoeuoropa.   I Meso-america berättas om guden quetzalcoatl o Virococha med detta utseende samt skägg som kom till dem bärandes en stav,  ”The iron specter” som symbol för herde över människorna enligt skrifterna. 

Bilden visar Jesus med skägg och herdestaven likt Osiris i Egypten. En del menar att de är samma gud då likheterna är stora mellan deras bedrifter vilket inte är osannolikt. En del föreslår att Jesus kan vara Enki och hans bror Enlil Yahve i bibeln eller tom Satan.  Deras far An skulle oxå kunna passa rollen som Yhve. Han var  inte särskilt sympatisk enligt bibelns uppgifter utan en svartsjuk och hämndlysten gud som inte ansåg handikappade hade rätt att leva. Det viktiga för mig är att försöka identifiera vem den riktiga Messias o Kristus är/var?

Jag är oxå väldigt nyfiken på Thoth som för grekerna är Hermes trimestos o enligt La Croix o Gerald Clarke Enkis son med Eresh-ki-gal (syster till Inanna). Jag har förknippat honom med Enki själv, Oannes för grekerna. Hermes har för grekerna symbolen av en häst. (Hermes+ Afrodite blev Hermafrodit)  Han red på den bevingade hästen Pegasus som ska vara Poseidons son.  Poseidon är ännu ett av Enkis namn, denne Gud av vattnet och jorden. Hans treudd är oxå intressant. Så här i efterhand måste jag säga att jag ändrat uppfattning och mer lutar åt att Thoth är Enkis dotter Inanna o även NIN GI ZIDDA och / eller NIN URTA. Att dessa skulle vara MÄN med namnet DROTTNING  ( NIN) verkar inte särskilt logiskt? Det sägs att de manipulerat med de sumeriska tavlorna för att förvanska den sanna historien? Att det pågår ett krig mot kvinnor samt det feminina på jorden kan väl knappast ha undgått någon?

Tidigt i Babylonisk historia fanns det en präst som hette Bel-re usu/  Berossuss = ”herren är min /deras herde”  troligen oxå ”Satammu ” eller ”Sa-tan” = tempel-administratör o hög präst.  Det nämns att han handskats med de första kungarna o Apkallus som var rådgivare (sage)  för dem. De var sagda att vara hälften gudar ”demiurge” o goda änglar som kunde skydda mot de onda. I bibelns Book of Enoch och i Gilgamesh epososet nämns Apkallus, för Sumererna Ab Gal = Big fish. Enki kallar dem för sina präster.  I texterna  ”Enki and the world order” Enkis journey to Niburo och   A hymn to Asarluhi  nämns de flera gånger.

Avbildningar visar att en del Apkallus är en blandning mellan (karp) fisk o människa. Karpen i Kina är näst intill helig och kan bli väldigt gammal. Ett fisk -skinn är draperat runt dem och de har fisk-stjärt. Berossuss berättar om fisk/hybrid-guden Oannes som en dag klev upp ur havet och talade till människorna i en tid då det fanns många hybrider på jorden, varav en del var sagda att vara monster. Oannes berättade om det viktiga samt stjärnorna o förkunnade hur vi skulle leva o sen begav han sig tillbaka men lovade återkomma. Vi ser idag stora likheter med påvens mössa och kappa. Överhuvudtaget är symboliken i våra religioner inte särskilt förändrad, man är snarare förundrad att allt bygger på det gamla?  Är det Babylons präster som styr oss fortfarande under täckmantel? (Se videon nedan)

Den stora frågan är om det är de goda eller onda prästerna? I Egypten finns en klar anledning att misstro att prästerna var goda när Akhenaten gjorde uppror o förbjöd dem? Likaså i Babylon när de offrade barn över öppen eld precis som semiterna o Kaanans folk. Palestina/Israel var ett av de värsta länderna när det gällde denna sed o ”Satans-dyrkan”. Att seden fick fäste i mellanöstern är utom tvivel. Det finns fortfarande Baal/Moloch-dyrkare där.

Har religionerna skapats eller ”kapats” för att utföra ”Satans-dyrkan” ”under cover” för att legitimera våld, barbariskt beetende o mord? Härska genom rädsla o söndring känns inte särskilt nytt? En Gud som begär att man ska råna, våldta o mörda är ingen god Gud utan ”den andre” som utger sig för att vara det. Det är ju trots allt han speciella talang att bedra oss som en ulv i fårakläder?